На Миколаївщині уродженець РФ обдурив пенсіонера за схемою «ваш родич у біді» та виманив майже $3 тисячі

06.12.2021, 13:45
Фото: Національна поліція

До поліції звернулася харків'янка з повідомленням про те, що її 69-річний батько, який проживає в Южноукраїнську Миколаївської області, віддав невідомому чоловікові всі свої заощадження нібито для лікування після ДТП, якого насправді не було.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Як стало відомо, на мобільний телефон потерпілого надійшов дзвінок, співрозмовник представився лікарем і повідомив, що донька пенсіонера потрапила до дорожньо-транспортної пригоди, її стан тяжкий, а для проведення оперативного втручання потрібні значні кошти. Передати їх можна через помічника лікаря, не виходячи із дому, що пенсіонер і зробив. 10 тисяч гривень та 2600 доларів заявник віддав особисто до рук аферисту. Тільки тоді, коли пенсіонер зв'язався з дочкою, зрозумів, що мав справу з шахраями.

Внаслідок комплексу оперативно-розшукових заходів особу та місцезнаходження зловмисника майже одразу після отриманого повідомлення встановили працівники управління карного розшуку та Вознесенського районного управління поліції. 37-річного уродженця РФ розшукали у центрі Вознесенська.

За словами начальника ГУНП у Миколаївській області Сергія Шайхета, управління діями виконавця здійснювалося ув'язненими, які відбувають покарання на непідконтрольній території України та за сприяння адміністрації установи виконання покарань. Кошти потерпілих відразу виводилися на рахунки організаторів.

Відомо, що сам зловмисник проживає на Дніпропетровщині, раніше він уже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Поліцейські доправили його до відділення поліції, де слідчі затримали афериста в порядку ст. 208 КПК України. У шахрая вилучили 3 тисячі гривень, мобільний телефон, банківські картки та інші речові докази.

За процесуального керівництва окружної прокуратури затриманому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті, що інкримінується, передбачає до трьох років позбавлення волі.

Суддя Южноукраїнського міського суду обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Останні новини