Журналісти перерахували радянські звички на Новий рік, від яких варто відмовитися

29.12.2021, 12:30
Фото: Getty Images

У багатьох українців досі залишилися звички з радянського часу щодо святкування Нового року та загалом передноворічної пори.

Тож журналісти ТСН розповіли, від яких радянських звичок щодо цього свята краще відмовитись.

1. Мандарини. Цей фрукт був дефіцитним у радянські часи, тож люди куштували його по суті раз на рік - саме на новорічні свята. Саме тому запах мандарин у багатьох асоціюється з Новим роком. Відмовтеся від цього стереотипу - ці цитрусові можна купити цілий рік.

2. Олів'є, шампанське та оселедець під шубою. Ці страви були невіддільним атрибутом святкування Нового року в часи СРСР. Та зараз варто пам'ятати: святкування мине прекрасно й без "тазиків" цих салатів, а напій може теж бути яким завгодно.

3. "Іронія долі". Це фільм досі транслюють до Нового року деякі телеканали. Він, до речі, не заборонений Держкіно, зазначає ТСН. Та на сьогодні є безліч не менш цікавих новорічних стрічок

4. ЛазняУ багатьох звичка ходити до лазні асоціюється саме з передноворічним часом та фільмом "Іронія долі...". Пояснюється все дуже просто: за радянських часів доступ до каналізації та водопроводу мали не всі, натомість існували громадські лазні. Тож багато людей, бажаючи зустріти Новий рік чистими, йшли до них. 

Останні новини