Всесвітній день боротьби з раком. Провідний лікар назвав найпоширеніші онкохвороби в Україні

04.02.2022, 10:00
Фото з відкритих джерел

Серед найбільш розповсюджених в Україні різновидів онкологічних хвороб у жінок – рак грудної залози, жіночих статевих органів – тіла матки, яєчників, шийки матки, а також рак товстої та прямої кишки. Чоловіки здебільшого хворіють на рак легень, передміхурової залози та рак кишківника. Про це повідомив головний лікар Національного інституту раку Андрій Безносенко.

Медик зазначив, що помітних регіональних відмінностей за розповсюдженням тих чи інших різновидів раку в Україні немає як і відмінностей України від інших країн Європи.

Щодо інших регіонів світу, в південних країнах на перші місця може виходити рак шкіри (меланома), в азійських – рак шлунку, стравоходу.

При цьому такі фактори впливу на рівень захворюваності, як наявність уранових копалень, зокрема, Кіровоградській області України, є фоновою передумовою збільшення кількості онкологічних випадків.


«Цей регіон – лідер із захворюваності на 100 тисяч населення. Тому в цій місцевості потрібно приділяти особливу увагу питанню онконедуг. Там є розвинутий сучасний онкологічний центр, з лікарями з Кропивницького ми взаємодіємо плідно і постійно», – додав Андрій Безносенко. 

Останні новини