У МОЗ спрогнозували, коли регіони почнуть виходити із "червоної" зони

16.11.2021, 11:45
Фото з відкритих джерел

Початок виходу регіонів із "червоного" рівня епідемічної небезпеки можна очікувати з наступного тижня.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час онлайн-брифінгу.

"Початок виходу регіонів із "червоного" рівня епіднебезпеки прогнозовано можна очікувати з наступного тижня. Є низка областей, в яких зменшився відсоток захворюваності, виписки почали стабільно переважати над госпіталізаціями. Також знизився і відсоток зайнятих ліжок із киснем. Від початку встановлення червоного рівня епідемічної небезпеки у першому регіоні, а саме Херсонскій області минуло 30 днів. Це фактичної такий же час як і минулої хвилі, тобто вчасно запровадженні карантинні обмеження, дозволи нам йти середньостатистичними темпами", - зазначив Ляшко.

Він також нагадав, що 18 областей України продовжують пребувати у "червоному" рівні епідемічної небезпеки через високі рівні захворюваності на коронавірусну хворобу, а з 18 листопада 2021 року буде встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Вінницької області.

За його словами, наразі у Вінницькій області принаймні однією дозою антиковідної вакцини вакциновано 36% людей старше 18 років. Цей показник нижчий за середній по Україні.

Останні новини