МОЗ розглядають можливість пунктів вакцинації в аптеках

16.07.2021, 11:16

Зображення DoroT Schenk з сайту Pixabay

Як передає Укрінформ, про це повідомив генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Роман Родина в ефірі телеканалу "Дом".

"Зараз ми опрацьовуємо питання вакцинації в аптеках. Тут остаточного рішення поки немає, але опрацьовуються саме нормативні моменти, яким чином це можна дозволити, щоб можна було вакцинуватися навіть в аптеках. Тим більше, у нас буде сезон грипу, і вакцинація від грипу також буде актуальна восени", - пояснив він.

Крім того, директор Центру громадського здоров’я МОЗ нагадав, що до кінця липня Україна отримає ще 8 мільйонів доз вакцин від коронавірусу. За його словами до кінця літа планується вакцинувати 10 мільйонів українців, до кінця року — зробити 47 мільйонів щеплень.

 

"Ми постійно нарощуємо кількість пунктів вакцинації. На сьогоднішній день у нас працюють десь близько 1200-1300 пунктів вакцинації. Працюють близько 600 мобільних бригад, і нова платформа — центри вакцинації. Їх уже понад 200. Кількість центрів вакцинації постійно збільшується", — додав Родина.

Останні новини