Ляшко заявив про перші сигнали проходження піку захворюваності на COVID-19

15.11.2021, 11:15
Фото з відкритих джерел

Кількість нових зареєстрованих випадків COVID-19 та кількість госпіталізацій до "ковідних" лікарень в Україні за минулий тиждень скоротилася на тлі зростання захворюваності в Європі.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"В Україні ми спостерігаємо на 6% зменшення випадків коронавірусної хвороби за цей тиждень порівняно з попереднім. За останній тиждень кількість госпіталізацій до "ковідних" лікарень також зменшилася на 13%", – сказав він.

Ляшко також зазначив, що "вперше за останні три місяці середньодобова кількість виписок з "ковідних" лікарень переважає кількість госпіталізованих".

"У лікарні госпіталізують у середньому на 7% менше пацієнтів, ніж виписують", – сказав він.

Міністр вважає, що "стабілізація рівня госпіталізацій є першим позитивним сигналом проходження піку захворюваності та початку розвантаження медичної системи України".

Водночас він наголосив на необхідності подальшого нарощування темпів вакцинації від COVID-19 та дотримання карантинних обмежень.

За словами Ляшка, за минулий тиждень в Україні зроблено понад 16 млн щеплень від COVID-19. Першу дозу вакцини вже одержали 39,4% українців, повністю завершили курс 28%.

 

Останні новини