COVID-19 не зник

16.03.2023, 13:00

Не дивячись на те, що карантинні обмеження послабли, вірус COVID-19 не зник і продовжує поширюватись в Україні. Люди почали нехтувати масками та антисептиками і зовсім забули про епідеміологічну статистику, яка продовжує оновлюватись навіть під час повномасштабної війни.

Так, за даними начальниці міського управління здоров’я Ірини Шамрай, за миулий тиждень березня зафіксовано 115 захворівших, а вже за цей тиждень захворіло 197 людей.

Коментуючи поточну динаміку захворюваності, пані Шамрай каже:

В стаціонарах перебуває 29 пацєнтів, з них – дев’ять це діти. За минулий тиждень провели 1150 експрес тестів. Обстеження проводять абсолютно усім, хто звертається. Як ми бачимо кожен 10 обстежений має “ковід”. Смертність зменшилась майже в 12 разів. Це пов’язано, в першу чергу з тим, що перед війною проводили масову вакцинацію. 52% населення міста отримали дві дози щеплення від “ковід”. І ще частина отримали пізніше третю дозу. Щеплення протягом війни не припинялись. За 2022 рік щеплено було 72 тисячі містян. Також впровадили і вакцинацію дітей від 5 до 11 років. Наразі у нас щеплено 2,8% усього дитячого населення двома дозами.

Також, начальниця управління здоров'я Миколаєва наголошує, що окрім вірусу COVID-19 в Украні поширюється грип, щеплення від якого доступні для українців. Щоб отримати вакцину слід звернутись до сімейного лікаря. Не варто недооцінювати серйозність захворювання, адже на сьогоднішній день смертність від грипу вже налічує 15 людей.

Закликаємо вас не нехтувати здоров'ям та не зволікати із візитом до лікаря, якщо ви відчуваєте погіршення самопочуття. Вчасно розпочате ліування допоможе уникнути ускладнень та не дозволить вірусу розповсюдитись серед вашого оточення.

Останні новини