92 країни не досягли 40% рівня вакцинації населення від коронавірусу, – ВООЗ

30.12.2021, 12:30
Фото з відкритих джерел

До кінця 2021 року 92 держави зі 194, що входять до Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), не змогли виконати завдання вакцинувати проти COVID-19 40% населення.

Про це заявив голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсусом на брифінгу.

"Це сталося через комбінацію обмежених протягом значної частини року поставок до країн із низькими доходами та подальшої доставки тих вакцин, термін дії яких спливав і у яких не вистачало ключових компонентів", – наводить його слова видання Sky News.

"Вакцинувати 40% жителів – це було посильно, і (нинішня ситуація) це не лише моральна ганьба, вона призводить до загибелі людей, що дає вірусу шанс мутувати", – продовжив Гебрейєсус.

Водночас Гебрейєсус зазначив, що ситуація з постачанням вакцин на даний момент покращується, і закликав лідерів країн у 2022 році провести переговори з метою добитися справедливого розподілу вакцин серед світового населення.

Він знову нагадав про те, що пріоритет, що віддається в багатих країнах вакцинації мешканців бустерними дозами вакцин, водночас може ускладнити постачання таких препаратів до країн із низькими доходами.

Гебрейєсус також звернувся до влади країн світу домогтися імунізації 70% населення до липня 2022 року, щоб уникнути "цунамі випадків" COVID-19.

 

Останні новини