Жителі Южноукраїнська оберуть нову назву міста: голосування розпочато

04.09.2023, 13:43

 

У місті Южноукраїнськ з 4-го до 23-го вересня триватимете голосування щодо нової назви міста. Місцеві жителі вибиратимуть з трьох варіантів — Бугогард, Гард, Південноукраїнськ.

Про це розповіла заступниця Южноукраїнського міського голови Марія Дроздова.

За словами Марії Дроздової, для опитування розроблені спеціальні бланки, де вказані три варіанти нової назви.

"Південноукраїнськ —  це переклад назви міста українською мовою, а назва "Гард" —  це тривав збір пропозицій від мешканців громади, й ці дві пропозиції набрали найбільшу кількість голосів. Також було опитування жителів, десь упродовж трьох тижнів попередніх. Надійшло близько 20-30 пропозицій. І набрала також підтримку назва "Бугогард", як альтернативна назва та третій варіант", — говорить посадовиця.

Комісія з найменування та перейменування визначила місця, де будуть встановлені скриньки для голосування.

"Визначено кілька пунктів для голосування. Деякі з них працюватимуть на постійній основі — виконавчий комітет, управління соціального захисту. Будуть працювати й тимчасові пункти для голосування по визначених днях для того, щоб збільшити кількість людей, які будуть мати можливість проголосувати. Це Центр надання адміністративних послуг, тому що він у нас працює в суботу та за довгим графіком в четвер, тобто до 20:00. Також для працівників атомної станції, за попереднім погодженням, у двох їхніх закладах будуть працювати пункти для голосування — це спорткомплекс "Олімп" та Палац культури "Енергетик", — розповіла Марія Дроздова.

Медпрацівники голосуватимуть за окремим графіком на робочих місцях.

"Також для працівників лікарні будуть організовані пункти голосування 21-го та 22-го вересня, там по декілька годин. Адже у них така робота, що їм складно буде знайти час для голосування", —  каже Марія Дроздова.

Участь у голосуванні беруть місцеві жителі, які реєстровані в місті. До перейменування можуть долучатися не тільки повнолітні, але й молодь від 16 років.

"Управління освіти за окремим графіком надасть змогу голосувати дітям старше 16 років. Це буде окремо організовано управлянням освіти", —  додає заступниця мера.

Зі слів Марії Дроздової, проголосувати можна лише один раз та для цього обов'язково необхідно мати із собою паспорт.

Комісія до кінця вересня має полічити голоси та оприлюднити назву-переможницю. Також підраховані результати голосування будуть направлені до Верховної ради України.

Останні новини