Зареєстрована електронна петиція: вимагають звільнення очільника КП ТВКГ та ліквідацію планово-економічного відділу підприємства

15.06.2022, 16:15
Скріншот: yu.mk.ua

14 червня на офіційному сайті Южноукраїнська зареєстрована електронна петиція. Мешканці міста вимагають змін у керівництві комунального підприємства ТВКГ. Виконувачу обов’язків місцевого водоканалу Дмитру Судакову закидають саботування діяльності робочої групи з перевірки обґрунтованості тарифів на послуги з теплопостачання, постачання гарячої води та плати за абонентське обслуговування.

 «Категорична відмова Дмитра Судакова в наданні документів членам робочої групи має на меті приховування реального стану речей на підприємстві, адже з моменту призначення на посаду Дмитро Судаков, який до призначення майже рік на кожній сесії міської ради кричав про те, що виведе підприємство з кризи протягом 6 місяців, не виконав жодного доручення міської ради та виконавчого комітету, а саме: не провів оптимізацію штату підприємства (скоротив лише 5 посад, які вже рік були вакантними), збільшив заробітну плату собі та працівникам адміністративно - управлінського персоналу, влаштував на роботу восьмим юристом свою подругу Оксану Ніколаєнко із заробітною платою понад 20 000 грн/місяць, отримав у власне постійне користування службовий автомобіль підприємства, систематично закупає комп'ютерне обладнання на підприємстві, яке належить його дружин»і, йдеться у петиції.

До завершення збору підписів залишилося 59 днів, проте вже станом на 16 годину 15 червня петицію підтримали понад 300 осіб з 500 необхідних. У разі набрання пяти сотень голосів мешканців громади депутати Южноукраїнської міської ради мають терміново розглянути петицію під час пленарного засідання.

 Вимоги підписантів 

  1. Усунути Дмитра Судакова від виконання обов'язків директора КП ТВКГ;
  2.  Ліквідувати планово - економічний відділ КП ТВКГ та звільнити його працівників. До закінчення воєнного стану та справи про банкрутство КП ТВКГ передати функції планово - економічного відділу КП ТВКГ управлінню економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, яке і так виконує ці функнції перевіряючи та погоджуючи документацію КП ТВКГ.
  3. Южноукраїнській міській раді, як засновнику КП ТВКГ, прийняти рішення про обмеження розміру максимальної заробітної плати працівникам та керівництву КП ТВКГ на рівні 2 (двох) мінімальних заробітних плат;
  4. Скоротити на 90% штат абонентського відділу КП ТВКГ.
  5. Створити тимчасову депутатську слідчу комісію, якій доручити перевірити законність видачі Южноукраїнським міським головою Валерієм Онуфрієнко розпорядження про призначення Дмитра Судакова тимчасово виконуючим обов'язки директора КП ТВКГ з урахуванням того факту, що на момент призначення Дмитро Судаков не був працівником КП ТВКГ.
  6. Створити тимчасову депутатську слідчу комісію, якій доручити перевірити підстави погодження працівниками міської ради та міським головою нового штатного розкладу КП ТВКГ, в якому не проведено заявлене раніше скорочення штатної чисельності працівників та збільшено заробітну плату працівникам АУП в той час, коли підприємство є банкрутом.

Посилання на документ http://yu.mk.ua/petition/show/15

 

Останні новини