Южноукраїнські освітяни відсторонені від роботи вийшли на протест проти вакцинації

08.11.2021, 16:30
Фото з відкритих джерел

 У понеділок, 8 листопада, працівники Южноукраїнських шкіл, дитячих садків, школи мистецтв та ДК «Енергетик» попрямували не на свої робочі місця, а під будівлю виконавчого комітету протестувати проти обов'язкової вакцинації від COVID-19.

До них долучилися підприємці та всі охочі городяни. Причиною акції стало введення в дію Постанови Кабміну, яка передбачає усунення всіх невакцинованих від коронавірусу працівників держустанов та навчальних закладів.

На відміну від попередньої акції, що проходила у середу 3 листопада, протестувальники підготувалися. Вони попередили міську владу про мітинг та намалювали плакати з написами: «Конституція. Праця. Життя», «Конституція — вищий закон», «Життя без наукових досліджень», «Життя без карантинних обмежень», «Не зазіхайте на права дітей» та «Право на працю».

Людей також було значно більше: минулого разу зібралося близько 10 осіб, цього разу кілька десятків.

До мітингувальників вийшов мер Южноукраїнська Валерій Онуфрієнко та заступник Марія Дроздова.

Представники міської влади слухали учасників акції, спілкувалися, відповідали на запитання. Протестувальники написали колективне звернення до мера.

Після того, як отримають відповідь від Валерія Онуфрієнка, вирішать, як діятимуть далі. Дехто з натовпу загрожував навіть розпочати голодування під стінами виконкому.

Щоправда, і самі протестувальники розуміють, що вирішення цієї проблеми знаходиться поза повноваженнями місцевої влади.

Останні новини