Ялинка з Южноукраїнська у Зеленського за спиною на площі біля Офісу Президента

30.12.2021, 10:00
Фото з відкритих джерел

Цього року почесна місія прикрасити площу біля Офісу Президента України випала одинадцятиметровій пишній красуні-ялинці, яка виросла у Южноукраїнську.

Убране дерево вже створює святковий настрій киянам та гостям столиці, а новорічної ночі на його фоні Володимир Зеленський звернеться до громадян країни з привітаннями. Як потрапила ялина до президента?

Ірина мешкає у приватному будинку в районі малоповерхової забудови. Говорить, що дерево було посаджено у дворі 20 років тому. Вже тоді воно було за два метри заввишки. Ялина росла напрочуд рівна і красива, чим привертала до себе увагу.

Шість років тому жінці надійшла пропозиція від бізнесмена, який займається пересадкою «дорослих» дерев. Ірина тоді відмовилася продавати улюбленицю. Згодом ялинка настільки виросла, що важко було пройти до хвіртки. Жінка зателефонувала за залишеним колись контактним номером і дала згоду на продаж.

"Я продала ялинку, щоб дати їй друге життя, а не просто розпиляти на дрова. Віддала за символічну ціну. Спочатку я не знала, що її встановлять біля адміністрації президента України. Тільки коли дерево завантажили на машину, мені сказали: "Дивіться звернення президента на тлі вашої ялинки". Подумала, що просто пожартували, але потім побачила в Інстаграмі багато фото з нашою ялинкою та зраділа. Я завжди казала, що їй місце на майдані, адже вона розкішна. Візуалізувала, мабуть.", — розповідає Ірина.

Після вилучення ялинки з землі було розгорнуто цілу операцію, яка тривала з 29 листопада по 2 грудня. Півтора дні знадобилося чотирьом майстрам зі Львова, щоб підв'язати гілки (нижні гілки діаметром 8 метрів, обхват ствола 1,06 м). Потім ялинку обкопали, укутали коріння мішковиною, обмотали сіткою та зміцнили дошками. За допомогою крана десятитонне дерево завантажили на автомобіль.

Ірина розповіла, що тримає зв'язок із покупцем ялинки. Він повідомив, що після новорічних свят дерево висадять в одному зі столичних парків. Зараз для зеленої красуні підшукують потрібне місце. А у планах южноукраїнки обов'язково поїхати до Києва, щоб відвідати свою улюбленицю.

Останні новини