Ядерний тероризм: сьогодення

18.02.2023, 16:30

Ранок 18 лютого знову розпочався з масштабної повітряної тривоги та масованого ракетного обстрілу. Окрім влучань за західній Україні, а саме по цивільній і військовій інфраструктурі у Хмельницькому, черговий раз українці були за крок до ядерної катастрофи.

О 8:25 та 8:27 було зафіксовано прольот двох крилатих ракет рф типу «Калібр» які рухались у напрямку м. Первомайськ і пролетіли на небезпечно близькій відстані від ядерного обєкту.

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом» оприлюднила звернення до МАГАТЕ:

"Це черговий акт ядерного тероризму РФ, що загрожує безпеці всього світу! Вкотре звертаємося до МАГАТЕ з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму РФ, виводу військових формувань Росії з території Запорізької станції та встановлення демілітаризованої зони навколо неї, а також безпольотної – над усіма атомними об’єктами України"

Нагадаємо, що війська рф вже не вперше вдаються до актів ядерного тероризму, спрямовуючи ракети у напрямку ядерних обєктів України, зокрема 19 вересня Росія обстріляла Південноукраїнську АЕС ракетами типу «Іскандер», що влучили у 300 метрах від ядерних реакторів, а 19 грудня було зафіксовано проліт дрона-камікадзе над ядерною установкою ПАЕС.

 Сподіваємось, що комісія МАГАТЕ прийме до уваги факт тероризму стосовно українських АЕС з боку рф та вживатиме усіх можливих заходів, щоб запобігти масштабних катастроф і убезпечити не лише територію України, а й усієї Європи від наслідків таких терористичних атак.

Останні новини