На Южно-Українській АЕС через пошкодження загорівся трансформатор

01.12.2021, 09:45
Фото з відкритих джерел

Вранці у вівторок, 30 листопада, на Южно-Українській АЕС сталося електричне пошкодження трансформатора струму з його загорянням.

Про це повідомили на ЮУ АЕС.

О 7:56 на Южно-Українській АЕС сталося електричне пошкодження трансформатора струму з його загорянням, що призвело до автоматичного відключення дією захистів другої системи шин та пуско-резервних трансформаторів.

Було викликано пожежну охорону. О 8:40 пожежу ліквідовано. Після відключення пошкодженого обладнання о 9:02 друга система шин випробувана робочою напругою та о 9:08 введена в роботу. Масштаби пошкоджень не значні - порушення не призвело до відімкнення споживачів від постачання. За попередньою оцінкою подія віднесена до відмови І категорії.

Проводяться роботи з виявлення причин пошкодження. Для розслідування порушення та встановлення причини, що його викликала, створена комісія.

Станом на 30 листопада обладнання першого, другого і третього енергоблоків Южно-Української АЕС працює в заданому режимі без зауважень. Радіаційній фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС перебуває на рівні природних фонових значень, які були заміряні до пуску атомної станції. 30 листопада він складає 0,09 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Останні новини