Кількість отримувачів матеріальної допомоги на відшкодування плати за комунальні послуги збільшиться: соцзахист розробив новий Порядок

16.06.2022, 12:00
Фото з відкритих джерел

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради розробило проєкт Порядку надання матеріальної допомоги малозахищеним громадянам Южноукраїнської міської територіальної громади у зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги. Його у новій редакції має затвердити виконавчий комітет.

Проєкт передбачає, що кількість отримувачів допомоги на відшкодування плати за комунальні послуги збільшиться, адже згідно зі старим порядком матеріальна допомога призначалася, якщо середньомісячний сукупний дохід на одну особу не перевищував 1,4 прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, тобто 3350 грн. У новому порядку це вже 2 прожиткових мінімуму, тобто 4780 грн. За розрахунок береться один квартал, що передує місяцю звернення. У старому Порядку за розрахунок бралися два квартали.

Розмір матеріальної допомоги розраховується відповідно до кількості зареєстрованих та проживаючих у житловому приміщенні осіб.

Право на отримання матеріальної допомоги мають малозахищені громадяни Южноукраїнської міської територіальної громади, які зареєстровані та проживають у житлових приміщеннях, незалежно від форм власності.

Матеріальна допомога не надається:

  • якщо у житловому приміщенні зареєстровані та проживають громадяни працездатного віку, що не працюють, не навчаються і не зареєстровані у центрі зайнятості, (крім громадян, які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку, за дітьми, що потребують догляду протягом часу, визначеного у медичному висновку лікувально-консультаційної комісії, громадян, які доглядають за особою з інвалідністю І групи та дитиною з інвалідністю); 
  • отримувачам державної житлової субсидії та будь-яких інших пільг на оплату комунальних послуг;
  • громадянам, якщо вони або члени їх родин мають у власності більше, ніж  1 житлове приміщення;
  • у разі наявності заборгованості з оплати за комунальні послуги.  

У виняткових випадках рішення про призначення (відмову в призначенні) матеріальної допомоги приймається консультативно – дорадчим органом Управління (колегією). Колегією може бути розглянутий пакет документів громадян без врахування доходів, якщо сім?я перебуває у складних життєвих обставинах, викликаних тривалою хворобою або дороговартісною операцією (не менше, ніж 10 тис. грн.) одного з її членів, який зареєстрований і проживає на даній житловій площі та інших скрутних ситуацій, документально підтверджених. Факт тривалої хвороби повинен бути підтверджений висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я встановленого зразка або іншим документом, що підтверджує факт витрат на оперативне втручання.

 

Останні новини