Енергоатом організував вакцинацію персоналу

11.10.2021, 16:30
Фото з відкритих джерел

Як соціально відповідальна компанія, Енергоатом організував вакцинацію своїх працівників проти коронавірусної інфекції. Сьогодні весь персонал атомних електростанцій може оперативно й у зручний час зробити щеплення в пунктах вакцинації, організованих у Києві та містах-супутниках АЕС. В наявності вакцини виробників Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, CoronaVac.

«Від персоналу атомних станцій залежить безпека експлуатації вітчизняних АЕС, які є найнадійнішим джерелом виробництва і постачання електроенергії. Щойно це стало можливим, всі штатні працівники НАЕК «Енергоатом» отримали змогу щепитися від коронавірусу, – зазначив начальник відділу соціального страхування та охорони здоров’я НАЕК «Енергоатом» Федір Дєдов.

– Слід пам’ятати, що кожен живий організм має свою біологічну ціль. Ціль коронавірусу – проникнути в клітину, розмножитися в ній та зруйнувати її, поширившись на інші клітини. Якщо організм не навчиться воювати з коронавірусом або ж імунний захист знижений з різних причин, то по суті коронавірус призводить до термінальних станів. Біологічна мета щеплення якраз і полягає у тому, щоб навчити імунітет подолати вірус. «Навчання» проводиться за допомогою різних протикоронавірусних вакцин. Зауважу, що настільки ефективних вакцин людство ще не виробляло. Можна обрати будь-яку: всі сертифіковані в Європі вакцини доступні в Україні», – розповів пан Дєдов.

За його словами, реакція на вакцину, зокрема біль у руці, озноб або підвищення температури тіла, є імунною відповіддю, незручності від якої неможливо порівняти з ускладненнями від Covid-19. Імунітет починає формуватися з 14-го по 20-й день після вакцинації.  Тож саме час подбати про власне здоров’я і  зробити безпечний вибір тим, хто ще не встиг скористатися можливістю вакцинуватися.

Останні новини