«Наступ зупинив Вознесенськ…»

24.02.2023, 14:21

Сьогодні, 24 лютого ми не лише відзначаємо на календарях рік з дня коли почалось повномасштабне вторгення ворожих військ на територію України, а й вшановуємо пам'ять полеглих воїнів, які стояли до останнього за територіальну цілісність і безпеку нашої держави.

Цього дня кожне місто, громада, село згадують те, з чого починалось протистояння наших сил із окупантами та підсумовують результати, які є на сьогоднішній день.

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у спецефірі «Суспільне. Спротив» розповів про те як розпочався його ранок 24 лютого 2022 року і як тривала і триває досі оборона Миколаївщини. Згадуючи бойові дії на території обласні, очільник ОВА відзначає Вознесенськ, який зупинив наступ військ рф та став їхньою крайньою точкою у просування областю:

"Миколаїв став символом спротиву, але на території області проходили набагато більше бойових подій і залучені були територіальні громади і міста всієї Миколаївщини. Зупинив наступ, це була крайня точка, Вознесенськ. А основні події відбувалися на території Снігурівської, Баштанської громад. Територіальна оборона цих міст брала неабияку участь у спротиві"

За словами Віталія Кіма, на сьогоднішній день, у Миколаєві та області зруйнованими є 16 тис. об'єктів, з яких приблизно 10 тис. цивільні та приватні будівлі. Як зазначає начальник ОВА, ситуація вже не така складна, як була у перші місяці і відбудова громад триває.

 

Вознесенська громада не просто прийняла бій, а зупинила просування ворога вглиб, стаючи тим пунктом, який незламно вистояв та відтіснив армію окупантів. Містяни ховались у бомбосховищах при обстрілах, а потім разом виходили наповнювати мішки піском та укріплювати місто, щоб захистити свою землю.

Це був рік стійкості та згуртованості Вознесенців і попереду лише перемога, лише згадування боїв та обстрілів, вшанування пам'яті захисників та захисниць, відбудова нових об'єктів та сталева впевненість у тому, що Україна незламна!

 

 

Останні новини