Звіти, результати роботи та подальші плани: у Вознесенську відбулась нарада з головами ТГ

23.06.2023, 14:53

22 червня у Вознесенській міській раді відбулась нарада з головами територіальних громад Вознесенського району Миколаївської області за участю Народного депутата України Артема Чорноморова.

На порядку денному було заслухано доповіді начальника Вознесенської державної податкової інспекції Головного управління державної податкової служби у Миколаївської області Манжелей Наталії Іванівни, заступника начальника Вознесенського районного управління ГУ ДСНС України в Миколаївській області Гуцалова Володимира Володимировича та начальника управління соціально-економічного розвитку території Вознесенської районної військової адміністрації Калини Олександра Олександровича.

Серед поточних тем, які розглядались на нараді, особливу увагу було приділено питанням збирання, зберігання та переробки врожаю 2023 року з урахуванням пожежної безпеки, а також підготовку до опалювального сезону 2023/2024 рр. та готовність освітній закладів до повноцінної роботи з усіма необхідними безпековими умовами.

Детальніше:

 ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН

Як зазначив начальник соціально-економічного розвитку території Вознесенської районної військової адміністрації Олександр Олександрович Калина, для того, щоб забезпечити опалювальний сезон у районі, необхідно 2100 т вугілля. Станом на сьогодні, за попередніми підрахунками, заготовлено близько 23% від необхідної кількості. Додатково доповідач повідомив, що протягом зими 2022-2023, громаді було надано 125 генераторів, для користування якими в новому опалювальному сезоні потрібно додатково підготувати резервне паливо.

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА

Згідно доповіді Гуцалова Володимира Володимировича, заступника начальника Вознесенського управління ГУ ДСНС, на сьогоднішній день вже проводиться збиральна кампанія на полях і разом з тим спостерігається підвищення пожежної небезпеки через зростання середньодобової температури повітря. До голів ГТ було доведено інструктаж з правил пожежної безпеки під час сезонних робіт на відкритих територіях. Головним аспектом, на який слід звернути увагу, на думку Володимира Володимировича —  це забезпечення служб водою та необхідною технікою для своєчасного реагування на небезпечні ситуації.

ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЯ

Присутній на нараді в.о. директора Північного округу філії Вознесенського району АТ «Миколаївобленерго» Зотов Олександр Родіонович розповів про те, що станом на сьогодні актуальним залишається питання безперебійного забезпечення електроенергії, а також виконуються роботи з розчистки ліній електропередач. На зауваження присутніх про відповідальність за зелені насадження, які спилюються в ході робіт з розчистки ліній, та залишаються на дорогах після роботи бригад, пан Зотов відповів, що дана проблема є актуальною та буде прийнята до уваги.

ПОДАТКИ

Доповідаючи про нарахування та сплату мінімального податкового навантаження фізичним та юридичним особам Вознесенського району, Манжелей Наталія Іванівна відзначила, що можливі затримки у роботі податкової, на які скаржаться громадяни, пов'язані із кількома факторами, серед яких недостатня кількість працівників для своєчасного опрацювання великої кількості документів, а також військові дії на території області, через які центри обслуговування громадян були перенесені до Західних областей України. Починаючи з 1-го січня 2023 року, обслуговування громадян податковою службою відбувається безпосередньо у Миколаївській області, проте станом на зараз, за словами Наталії Іванівни, борг по сплаті податків у районі складає 13,9 млн гривень.

ВІДНОВЛЕННЯ ТА ВІДБУДОВА РАЙОНУ

Наприкінці наради також виступив заступник начальника районної військової адміністрації Білоконь Іван Валерійович із доповіддю про відновлення громади та району. Як стало відомо, наразі створено 12 комісій з питань відновлення та вже зараз Вознесенськ почав приймати та опрацьовувати заявки на відновлення пошкодженого майна через сервіси Дія.

Додатково Іван Валерійович розповів про планове будівництво трьох ЦНАПів у Бузькому, Дорошівці та Прибужанах.

Розглянули також і проєкт Мостівської та Бузької амбулаторії, які планується відбудувати та запустити у роботу у найближчому майбутньому.

 

 

 

Останні новини