Зброя, боєприпаси і наркотики

24.02.2023, 14:06
Фото: mk.npu.gov.ua

37-річного мешканця Вознесенського району затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

У ході санкціонованого обшуку, слідчі разом з оперативниками карного розшуку райуправління поліції знайшли та вилучили у підозрюваного 43 набої калібру 5,45мм, автоматичну зброю, корпус гранати РГД-5 та запал до неї. Під час обшуку у гаражному приміщенні поліцейські виявили близько 300 г канабісу.

За коментарями затриманого чоловіка, зброя йому не належить, адже він знайшов її у районі, де відбувались бойові дії і просто вирішив зберегти, а наркотичні речовини зберігав для власного користування.

За попередніми даними, чоловікові загрожує до семи років позбавлення волі, згідно ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та за ч. 2 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

Додатково, вилучені предмети поліція направила на експертизу для проведення необхідних досліджень.

 

На сьогоднішній день поліція фіксує не мало випадків незаконного поводження зі зброєю та зберігання арсеналу незареєстрованих небезпечних знахідок, набоїв,тощо., які нібито були знайдені після відступу російських військ з територій області, але не здані у поліцію вчасно.

Вознесенське районне управління поліції Миколаївської області нагадує громадянам, що у разі знаходження зброї, вибухонебезпечних предметів чи іншого виду озброєння, слід негайно звернутись до відділку поліції або за номером 102 і ні в якому разу не зберігати у себе небезпечні знахідки.

 

Останні новини