Юні вознесенці навчались бути справжніми вогнеборцями

04.04.2023, 13:12

Все частіше ми помічаємо, що діти стають більш свідомими та обізнаними у певних питаннях, створюють нові течії, дають приклад для наслідування одноліткам та популяризують певні знання. Саме тому, молодь активно долучається до нових течій, які покликані допомагати, висвітлювати певні актуальні питання суспільства, створювати нові цікаві проєкти, тощо.

На Вознесенщині активні та допитливі діти стали поряд з професійними вогнеборцями та переймали їхній досвід, вивчаючи правила пожежної безпеки та поведінки пожежника під час надзвичайної ситуації. Такий захід відкрив дітлахам двері до Всеукраїнського руху дружин юних пожежних-рятувальників, тож юні ДЮРПівці взяли участь у своєму першому інтерактивному уроці, де не лише навчались, а й самі навчали інших учасників.

Дітей познайомили з аварійно-рятувальним обладнанням та оснащенням, навчили під’єднувати рукав та подавати воду з пожежного автомобіля, вдягати апарати на стисненому повітрі для дихання в задимленому середовищі та навіть дали змогу випробувати себе у ролі газодимозахисника. Юні рятувальники і не думали пасти задніх та швидко взяли на себе ініціативу інформаційних дистриб’юторів.

Для того, щоб діти могли продовжувати навчатись та закріплювати свої знання вдома, юним рятувальникам видали зошити та книжки з яскравими ілюстраціями, розроблені ДСНС спільно з UNICEF Ukrainе.

ДСНС Миколаївської області наголошує, що стати юним рятувальником або рятувальницею не пізно, а для того, щоб поповнити ряди ДЮРП варто лише заповнити анкету за посиланням на офіційному сайті ГУ ДСНС України в Миколаївській області.

Постійне навчання, спілкування з професіоналами, нові пригоди та командна робота стануть безцінним досвідом для молоді, яка не тільки на власні очі побачить усю відповідальність професії пожежного-рятувальника, а й стане більш свідомою у питаннях пожежної безпеки. 

 

Останні новини