Вшануймо тих, хто захищав Вознесенщину!

23.02.2023, 13:24

Вознесенський район зустрів війну 2 березня, коли на території міста розпочалися бої з російськими окупантами. Налякані мешканці згуртувались та стійко витримали усе те, що відбувалось на вулицях, а кадри оборони міста поширились на всю Україну. Це місто пам'ятало ворожі танки на вулицях, збитий вертоліт, підірвані мости і тих жителів, які виганяли окупантів з власних дворів, не дивлячись на вороже озброєння та небезпеку.

Ці дні потужної оборони стали частиною тієї нової історії України, яка назавжди залишиться в памяті майбутніх поколінь. Самовідданно та мужньо, воїни-захисники боронили Вознесенський район, навіть ціною власних життів відстоюючи ту землю, на яку не має права ступити ворог.

На сьогоднішній день, у громаді все спокійно саме завдяки тим силам, які стоять на обороні міста та не дали військам рф захопити ще одну територію на мапі нашої держави.

З метою вшанування відваги, мужності та безстрашності захисників Вознесенського району, які віддали життя в ході оборони громади, 22 лютого 2023 року, Голова Вознесенської райради С.Е. Гукасян провів ХVІ сесію восьмого скликання, де були присутні 33 депутати, які одноголосно підтримали рішення про затвердження Дня вшанування памяті захисників Вознесенського району загиблих внаслідок збройної агресії рф проти України, яке відзначатиметься 2 березня щорічно.

 

Згідно рішення, було покладено завдання Вознесенській районній військовій адміністрації, територіальним громадам Вознесенського району розробити та затвердити заходи із вшанування пам'яті та героїчного подвигу захисників Вознесенського району, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Незламність нашого духу, єдність та віра у прогресивне майбутнє робить Україну сильнішою щодня, а вшанування пам'яті тих воїнів, які поклали своє життя для перемоги та миру в Україні допомагає цінувати ту реальність, у якій ми живемо та не забувати про те, якою ціною ця перемога здобувається.

 

Останні новини