Врятувати найцінніше

07.03.2023, 12:09

Уміння не лише потурбуватись про свою безпеку, а й врятувати життя тим, хто опинився поруч  незамінна навичка, яка є актуальною для сьогоднішніх реалій та особливо важлива для працівників закладів освіти. У час, коли відлік йде на хвилини, надання першої домедичної допомоги може врятувати життя людини та значно спростити роботу для медиків.

Працівники Вознесенського НВК №3 мали змогу долучитись до навчання з тактичної медицини від керівниці та тренеру проєкту «Hero of Ukraine» Олександри Блінцової. Тренер та команда БФ «Hero of Ukraine» показали учасникам процес допомоги за алгоритмом MARCH, що має на увазі:

М (масивна кровотеча)  зупинка масивної кровотечі;

А (дихальні шляхи)  забезпечення прохідності дихальних шляхів;

R (дихання)  закриття всіх відкритих ран грудної клітки;

С (циркуляція)  повний огляд пораненого,зупинка кровотеч,діагностика шоку;

Н (ЧМТ/гіпотермія)  виявлення травм голови/запобігання переохолоджень.

Важливим у такому навчання є те, що усі учасники після детальної демонстрації та теоретичної частини курсу мали змогу відпрацювати отримання знання та потренувати свої навички згідго загального протоколу надання допомоги у зоні бойових дій.

Керівниця проєкту також видала учасникам сертифікати з тактичної медицини та презентувала турнікети для відпрацювання практичних занять на уроках Захист України (Основи медичних знань) для медичної сестри закладу.

 

У час, коли країна бореться за свої землі, усі зрозуміли та усвідомили наскілки важливим є уміння зберегти найцінніше  життя. А отже подібні курси є не просто корисним доповненням до основних знань, а однією з базових навичок, які необхідні для українців, незалежно від професії, віку та статі.

Дякуємо благодійному фонду «Hero of Ukraine» з м.Миколаєва за можливість дізнатись більше та відпрацювати отримані знання на практиці.

Останні новини