Вознесенський художній музей Є.А.Кібрика у Болгарії

21.02.2023, 15:23

З 13-16 лютого у місті Балчик (Болгарія) проходим міжнародний семінар "Спадщина як джерело розвитку креативного туризму". Представники від Грузії, України та Болгарії презентували туристичні продукти у галузях: мистецтво, місцеві ремесла, культурна та природна спадщина.

За підтримки команди ГО "Фонд розвитку м. Миколаєва", наша область представила кілька проєктів до розгляду: "Kibrik_A2" (Вознесенська ТГ):  #ТаврійськийРоспис (м. Миколаїв);  #Спадок_епох (Єланецька ТГ, Софіївська ТГ та Новоодеська міська ТГ );  #Химери_дикого_степу (Новоодеська міська ТГ ).

Проєкт "Kibrik_A2" Вознесенського художнього музею Є.А. Кібріка став переможцем конкурсу проєктних ідей «Креативний туризм та інноваційні продукти на основі спадщини» в рамках міжнародного проєкту «ТУРИЗМ, СПАДЩИНА ТА КРЕАТИВ» за підтримки Georgian Arts та Culture Centre,Tbilisi у межах Програми Black Sea Basin (No.BSB 1130).

Європейський інститут культурного туризму EUREKA висловив подяку учасникам за професіоналізм та ентузаізм, а також додав, що окрім презентацій проєктів, гості також насолодились культурною спадщиною міста Балчик:

"Гостей зачарували пам'ятки Балчика, Млину та особливо Палац румунської королеви Марії, де нашим гідом була Галя Пенєва, а найкращим фіналом дня 14 лютого стала дегустація у Королівському підвалі, де нас зустрічали ритуально з добруджанським пирогом, медом та різнобарвною сіллю. Готель та ресторан Selena надали чудові умови для плідної роботи учасників семінару."

Вдячні колегам з Грузії та Болгарії за можливість представити Вознесенщину на міжнародному семінарі, отримати цікавий досвід та почерпнути нові ідеї для розвитку креативного туризму у нашій громаді.

Останні новини