Вознесенська громада увійшла до оновленого списку прифронтових територій

21.02.2023, 11:43

Як зазначається у оновленому наказі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, до територій, на яких ведуться (велися) бойові дії чи тимчасово окупованих рф увійшли 21 ТГ Миколаївської області.

Згідно цього списку здійснюються нарахування виплат громадянам  з числа ВПО. Зокрема, право на отримання грошової допомоги мають переселенці з тих громад, які включені до переліку територій:

 можливих бойових дій;

 активних бойових дій;

 тимчасово окуповані Російською Федерацією,

 на яких не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації РФ.

У Вознесенському районі до цього переліку увійшли такі громади:

  1. Вознесенська міська територіальна громада;
  2. Єланецька селищна територіальна громада;
  3. Бузька сільська територіальна громада;
  4. Дорошівська сільська територіальна громада;
  5. Прибужанівська сільська територіальна громада.

У наказі зазначено, що бойові дії на території району розпочались 06.03.2022, дата припинення бойових дій визначена 11.11.2022.

Також Міністерство реінтеграції зазначає, що у тому випадку, коли ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша територія відсутня у цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.

Нагадаємо, що для отримання виплат ВПО необхідно звернутись до однієї з наступних установ: органи соцзахисту за місцем вашого фактичного перебування; ЦНАПи; урядова гаряча лінія з питань соцзахисту ВПО: 15-39; додаток “ДІЯ”. Для того, аби отримувати грошову допомогу, вам потрібно мати довідку ВПО, а також пред’явити паспорт, довідку про присвоєння індивідуального податкового номера (ІПН) та за наявності документи про склад сім’і (свідоцтво про шлюб, свідоцтва про народження дітей.

 

Останні новини