Вознесенськ виграв грант ЄС на реалізацію місцевих ініціатив

03.04.2023, 18:27

Наша громада продовжує розвиватись та рухається до нового сучасного майбутного разом з закордонними партнерами, які допомагають словом і ділом відбудовувати громаду після вторгнення окупаційних військ рф.

Брюссель, Кишинів, Київ, 30 березня 2023 р. – Європейська Комісія та Програма розвитку ООН (ПРООН) оголосили про відбір 18 муніципалітетів з України та Республіки Молдова в рамках конкурсу місцевих демонстраційних ініціатив у рамках відповіді ЄС та відновлення Програма грантів , спрямована на відродження та підтримку відновлення місцевих економік і громад, які постраждали від війни Росії проти України. У рамках Лоту 2 – "Оновлення та очікування" було обрано 11 міст: Буча (Київська область), Чернівці, Харків, Ніжин (Чернігівська область), Нова Каховка (Херсонська область), Славутич (Київська область), Великі Лучки (Закарпаття). область), Вознесенськ (Миколаївська область) з України та Копчак, Чимішлія та Дрокія з Молдови.

Секретарка Вознесенської міської ради Вікторії Бальцер розповіла про ті вектори роботи, які перемогли та будуть фінансуватись ПРООН:

"Щодо фінансової складової, то це внутрішні питання ПРООН. У нас зараз є чотири проєкти, які перемогли, від ПРООН: з соціальних послуг, з укомплектування, з підготовки до зимостійкості. Кожен у середньому 20 тисяч доларів"

Додатково, пані Бальцер повідомила, що у місті буде створений Центр громадського здоров’я та реабілітації на базі первинної медичної допомоги, а також простір для Інституту третього віку, щоб організувати необхідні умови для навчання старшого покоління.

Зазначимо, що на сьогоднішній день вже розпочата робота над будівництвом нового ЦНАПу, а замість старого приміщення вже скоро з’явиться модульне сучасне, де будуть надаватися і адміністративні, і соціальні послуги. Програма розвитку ООН допомагає у будівництві, забезпечуючи меблями, необхідним устаткуванням та власне створенням модульної будівлі.

Встановлення нового ЦНАПу планується розпочати вже в червні цього року, до цього часу міська влада має провести демонтаж старої будівлі та закласти фундамент для нової.

 

 

Останні новини