У Вознесенську триває робота комісії з рогляду питань компенсації за пошкоджене майно

11.09.2023, 17:00

 Компенсація за пошкоджене майно внаслідок агресії Росії: комісія продовжує свою роботу

 З 22 травня цього року в нашій громаді працює Комісія з розгляду питань, пов'язаних з наданням компенсацій за пошкоджені об'єкти нерухомого майна.

 Проведено 7 засідань комісії, на яких розглядали заяви мешканців щодо надання або відмови у наданні компенсації для відновлення різних категорій об'єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок конфлікту.

 Загалом, до державного Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна надійшло 115 заяв від наших мешканців, із яких комісією опрацьовано 106.

Для прийняття рішень щодо надання компенсацій та зупинення/поновлення розгляду заяв члени Комісії відвідали всі пошкоджені об'єкти, відповідно до поданих заяв. Після цього створено 83 чек-листи з визначенням розміру компенсацій для відновлення об'єктів нерухомого майна, в яких вказано перелік робіт, необхідних для відновлення об'єктів.

 За рішенням комісії призначено виплату компенсацій для відновлення житла 83 особам, відмовлено у наданні компенсацій 17 особам, оскільки житло було відновлено за власний рахунок або був поданий неповний пакет документів. Зупинено розгляд 6 заяв через неповний пакет документів, і ще 9 заяв залишаються в обробці.

Серед тих, хто вже отримав компенсації, найбільша сума становить 200 тис. грн., а найменша - 4 265 грн.
Загалом, на відновлення пошкодженого житла мешканцям нашої громади нараховано компенсації на загальну суму 6,2 млн. грн.

Нагадуємо, що зараз законом обмежена сума компенсацій за пошкоджене житло до 200 тис. грн.

Комісія продовжуватиме розгляд інших заявок з метою забезпечення належної компенсації постраждалим.

Останні новини