У Вознесенській громаді на Миколаївщині впроваджують сімейні форми виховання

04.06.2023, 19:45

Про це кореспондентам Суспільного розповіла начальниця служби у справах дітей Вознесенської районної військової адміністрації Олена Артьомова.

За словами Олени Артьомової, п’ятеро дітей, батьки яких були позбавлені батьківських прав, від червня знову житимуть єдиною родиною. Подружжя з Доманівської громади після навчання у Миколаївському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, отримало статус батьків-вихователів і будуть опікуватися прийомними дітьми у дитячому будинку сімейного типу.

"Вони можуть взяти на виховання діток віком від трьох до 12 років, п’ять дітей протягом першого року функціонування будинку сімейного типу. У них на території є двоповерховий будинок, придбаний за гроші державного бюджету за субвенцією. Готуємо документи на влаштування дітей на виховання. Менші двоє діток були влаштовані 2 червня, а троє старших 5 червня", — сказала Олена Артьомова.

Діти були розлучені лише рік, каже посадовиця: малеча трьох і чотирьох років перебувала у Миколаївському будинку дитини, а старші – у центрі соціально-психологічної реабілітації.

"Коли ми влаштовуємо дітей до сімейних форм виховання, то згідно з чинним законодавством України ми не можемо розділяти дітей, тому їм підшукували родину, щоб всі п’ятеро були в одній родині"

На обліку Служби у справах дітей Вознесенського району зареєстровано 336 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У районі діють два дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 15 дітей. Також є 27 прийомних сімей, в яких влаштовані 57 дітей різного віку.

"На обліку зараз 88 дітей, які підлягають усиновленню, але із цієї цифри 24 дитини влаштовані в прийомні сім’ї, і 29 діток в дитячі будинки сімейного типу. Першочергове завдання служби – влаштування дітей до сімейних форм виховання", — розповіла Артьомова.

Останні новини