Талановиті ракетки Вознесенська

14.03.2023, 14:18

Спортивне життя нашої громади стрімко розвивається, а молодь продовжує тренуватись, представляючи не лише Вознесенськ, а й Миколаївську область на змаганням по всій країні.

Цього разу ми слідкували за чемпіонатом України з настільного тенісу серед кадетів (спортсменів 2008 р.н. та молодших), що відбувся з 8 по 12 березня в Академії Віктора Дідуха (Андріївка, Львівська область). На чемпіонат з’їхалася велика кількість тенісистів: 71 кадет та 71 кадетка із п’ятнадцяти областей України. У командному турнірі взяли участь 13 областей у юнаків та 11 областей у дівчат.

Вознесенські хлопці і дівчата представляли нашу область та здобули наступні результати:

Парний розряд: Кафітулова А.-Тодоратьєва М.  17 місце,

Зарубіна О.-Бондаренко К.  5 місце серед 32-х жіночих пар.

Садіков О.-Цешнатій К.  17 місце

Шинкарьов О.-Байчев С.  9 місце серед 31-ї чоловічої пари.

Змішаний парний розряд: Умніков В.-Зарубіна О.  5 місце,

Байчев С.-Місюревич А.  17 місце,

 Садіков О.-Тодоратьєва М.  34 місце,

 Цешнатій К.-Кафітулова А.  18 місце серед 49-ти пар.

Гарні результати на конкурсах  робота не лише наполегливих вихованців, а й сумлінних тренерів, які вкладають усі свої знання і досвід у підростаюче покоління.

Сьогодні ми поспілкувались із тренером Вознесенської ДЮСШ Максимом Зарубіним. Чоловік вже 23 роки тренує молодих гравців і впевнений, що цей спорт доступний кожному, варто лиш обрати кваліфікованого наставника.

Скажіть, як змінився стан розвитку настільного тенісу у громаді з часів повномасштабної війни? Чи багато перспективних гравців виїхало і як воєнний стан впливає на проведення змагань?

Тренуватись та змагатись стало складніше. Тренування були заборонені, деякі гравці виїхали за кордон, деяким не дозволяли батьки. Тренуватись потрібно шість днів на тиждень, в цей час це не завжди можливо. Мало змагань. Провідним гравцям потрібно хоча б раз на місяць виїжджати на змагання. Їздять гравці за власний кошт. Хотілось би отримувати фінансову допомогу від міста, не бігати та просити дайте, а щоб на нас звертали увагу та пропонували допомогу. Ми захищаємо честь міста, області. Допомагаємо розкритись гравцям, повірити у себе, відволіктись від війни. За час повномасштабної війни ми виїжджали чотири рази це дуже мало.

Опираючись на думки вихованців, яка найпоширеніша причина чому обрали саме настільний теніс?

Деякі гравці просто створені для настільного тенісу, деякі виправляють зір, деякі проводять час з друзями, але всім подобається змагатись. Змагання це наше життя.

Що можете порадити новачкам у настільному тенісі, які тільки починають і хочуть розвиватись у цьому спорті?

Настільний теніс дуже швидка гра, технічна, та фізично виснажлива, хоча багато кажуть: «Що там ракеткою махати, багато розуму не треба.» Але це зовсім не так. Є тактика гри, комбінації, потрібно реагувати на м'яч та приймати рішення. Спортсмен за одну зустріч пробігає від 4 до 7 кілометрів, швидкість м'яча досягає 170 км/год. За одну хвилину виконує до 120 ударів.

Займатись настільним тенісом можуть всі без обмеження віку та статі, у кожного є свої сильні сторони, але досягти успіху можливо з професійним тренером. Без тренера це неможливо.

Спортивний дух загартовує та дає енергію для нових звершень, а досвічені тренери допомагають розкрити таланти та відкрити нові горизонти для спортивних досягнень молодого покоління.

Ми вітаємо юних вознесенців і їх наставників та бажаємо подальших досягнень та перемог!

 

Останні новини