Що відомо про масований обстріл?

09.03.2023, 14:24

Сьогоднішня ніч була доволі тривожною, зокрема і для вознесенців які могли чути роботу сил ППО, що тримали оборону від ворожих ракет. За інформацією голови ОВА Віталія Кіма, за час терористичної атаки ворога над Миколаївщиною було успішно збито 9 ракет, на щастя, жодного влучання не зафіксовано. Згідно заяви Повітряних Сил України, сили ППО за ніч збили 34 з 48 крилатих ракет і чотири з восьми безпілотників «Shahed».

Що відомо про обстріли на території України?

 У Києві, за заявою КМВА, зафіксовано влучання об'єкт енергетичної інфраструктури. Попередньо, атакувала гіперзвукова ракета «Кинджал». Також, через падіння уламків ракети госпіталізовано 4-х людей. Наразі відомо, що внаслідок влучання ракети виникли проблеми з теплопостачанням у столиці. Усі служби прицють над усуненням наслідків атаки.

  Через обстріл відключилась остання лінія зв’язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою. Наразі станція знеструмлена вшосте за час окупації.

 У Золочеві на Львівщині через влучання ракети в житловій зоні п'ятеро людей загинули, на Дніпропетровщині — один загиблий і двоє поранених. Також в області пошкоджені енергетична інфраструктура та промислові підприємства.

 Вночі превентивно застосували обмеження електроенергії у всіх регіонах, аби зменшити ризики для системи. В регіонах, де пошкодили інфраструктуру, застосовували екстрені відключення світла. Харківщина та Житомирщина частково знеструмлені. У Миколаївській області абоненти усії черг заживлені, а представники обленерго просять слідкувати за оголошеннями на офіційних сторінках.

 На Кіровоградщині, Одещині та Житомирщині зафіксували влучання в об'єкти енергетичної інфраструктури. Також, за попередньою інформацією, є влучання на Вінниччині.

Начальниця пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк наголошує, зо ракетоносії рф досі знаходяться у Чорному морі, отже є ймовірність повторної атаки. Не нехтуйте безпекою та не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!

Останні новини