Шахраї ошукали мешканку Вознесенська через фішинговий сайт

31.03.2023, 17:08

Поліція шукає шахраїв, які ошукали жительку Вознесенська на 25 тис. гривень.

Зі слів потерпілої, на її поштову скриньку надійшов лист із посиланням на сайт для працевлаштування. Для цього заявниця перейшла за вказаним посиланням та через декілька хвилин грошові кошти з банківської карти жінки в сумі 25 тисяч гривень зникли.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Нагадуємо що зловмисники все частіше використовують фішингові сайти для того, щоб дізнатись ваші особисті дані та реквізити банківських карток. Закликаємо бути обережними та не переходити за незнайомими посиланнями, а також не повідомляти свої дані у переписці з незнайомими особами.

У випадку, якщо ви усвідомили, що все-таки дали свої дані незнайомцю і натрапили на шахрая, поспішіть зайти у мобільний додаток свого банку та заблокуйте усі свої картки. Не забудьте також зв'язатись із представником банку через чат або "гарячу лінію", щоб попередити операторів та заблокувати списання коштів. У правило на ці процедури у вас є 10-15 хвилин, тож слід не гаяти час та намагатись себе захистити від зловмисника. 

Для швидкого реагування, обов'язково звертайтесь до Вознесенського районного управління поліції за телефоном: 066-912-50-27, 102.

Останні новини