Рухаймося разом: організація та популяризація фізичної активності для всіх

26.04.2023, 15:26

Оздоровча рухова активність є важливим елементом здорового способу життя, що сприяє підвищенню фізичної форми, зменшенню ризику хвороб та підвищенню загальної якості життя. Однак, не всі люди займаються регулярною фізичною активністю через низку причин, включаючи відсутність мотивації та обмежені можливості, а також відсутність спеціально облаштованих місць для безкоштовних тренувань.

Одним зі способів популяризації оздоровчої рухової активності для усіх людей є розробка програм та ініціатив, спрямованих на приведення до загальновизнаної ідеї, що здоров'я та фізична активність повинні бути не просто важливими, але й необхідними частинами нашого життя. Такі програми можуть включати рекламні кампанії, рекомендації з фізичної активності та інформаційні матеріали про користь фізичних вправ.

Так, 25 квітня, КО "Вмцфзн "Спорт для всіх" власними силами, встановили інформаційні таблички соціального проєкту "Активні парки  локації здорової України". В організації зазначають, що основною метою соціального проекту є популяризація та організація оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян, у тому числі осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків, формування суспільства, об‘єднаного ідеєю здорового та активного життя.

Встановлені таблички містять спеціальні коди, які можуть надати усю необхідну інформацію про програму "Здорова країна", правила користування спортивними знаряддями на локаціях, а також показати програму тренувань та навіть запропонувати відеоурок з вправами від провідних спортсменів України. Для використання даної функції користувачам лише необхідно мати з собою смартфон, який зможе зчитати код та отримати усю інформацію.

 

 

Останні новини