Раніше ми показували круті комп’ютерні класи, сьогодні – шкільні бомбосховища

21.04.2023, 15:58

20 квітня відбувся Саміт міст і регіонів в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, а напередодні заходу, до Вознесенська завітали гості з Естонії, а саме – Волості Ляене-Хар'ю.

Разом з головою Миколаївської обласної ради Антоном Табунщиком, Kadri Kauksi і Viktoria Visbek подивились, як сьогодні живе місто. Гості громади оглянули руйнування, а саме зруйновані мости, багатоповерхівку та приватні будинки. Показали й сонячну станцію на водоканалі, один з важливих реалізованих проєктів з використання відновлюваних джерел енергії.

Як зазначає Антон Табунщикнаразі уже готується візит молодіжної групи до наших партнерів для участі в літньому таборі. У подальшому сторони планують поглиблювати та розширювати сфери співпраці за напрямками, що для цих міст спільні. А саме – енергоефективність, діяльність молодіжних формувань, соціальне обслуговування, урбанізація та розбудова «SmartEnCity».

Секретарка Вознесенської міської ради Вікторія Бальцер зустріла партнерів словами:

«Ми раді приймати вас у нашій громаді та щиро дякуємо за сміливість відвідати Україну у такий складний для нас час. Ми відчуваємо вашу підтримку та сподіваємось на плідну співпрацю з реалізації спільних проєктів з розвитку».

Нагадуємо, що волость Ляене-Хар'ю стала однією з перших, хто долучився до допомоги Вознесенщині та почав приймати біженців з України, а про більш ніж 500 переселенців в Естонії дбають не лише забезпечуючи бащові потреби, а й організовуючи культурне дозвілля для українців.

Ми вдячні міжнародним партнерам за надійну підтримку та візит і чекаємо на нові спільні проєкти та плідну співпрацю.

Останні новини