"Пташине Бістро" у Вознесенську зібрало усіх на благодійний ярмарок

01.04.2023, 15:31

1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, а за сумісництвом ще й професійне свято орнітологів. Саме тому традиційно у цей день прийнято розвішувати годівнички та будиночки для птахів.

Вознесенськ також не залишився в стороні цього свята, а Молодіжна рада міста вирішила допомогти нашим пернатим друзям та, заручившись підтримкою Міського голови Величка Євгенія, організувала проєкт «Пташине Бістро». В рамках про, а також допомогти нашим захисникам у ЗСУ, долучившись до благодійного ярмарку у парку Шевченко. Окрім того, на заході також працював і «Вільний мікрофон», де виступали бажаючі продемонструвати свої таланти, зокрема і ансамбль ложкарів "Веселка" (кер. Белінська Л.В.).

 

Ми також завітали на ярмарок, щоб поспілкуватись із людьми, які захотіли виставити свої вироби та продукцію власного виробництвва на продаж, а також дізнатись у організаторів проєкту про подальші плани.

Серед присутніх були майстрині прикрас з бісеру, іграшок ручної роботи, миловари, та навіть юні майстрині, які також допомагають збирати кошти на підтримку Збройним силам.

 

Нам погодилась дати інтерв'ю учениця 7-го класу Бузької школи Шевчук Катерина. У свої 13 років, дівчинка сама виготовляє прикраси, а також допомагає мамі у приготування смаколиків, які теж виставляє на продаж. Дівчинка каже, що ще з минулого літа почала допомагати збирати кошти на ЗСУ і усі вироби створює власноруч.

 

Як багато тобі вдалось зібрати за той час, що ти ведеш цю діяльність?

 Я вже з літа збираю кошти на ЗСУ. Точну суму навіть не знаю, про це краще запитати у Наталі Ануфрієвої, яка працює на базі ЗОШ №8.

Ми бачимо, що ти стоїш поряд з дорослими людьми, це дуже хвилюючий та відповідальний крок, чи багато підходить до вас покупців і яка реакція дорослих є на те, що ви у такому юному віці вже долучаєтесь до таких заходів?

Взагалі я трішки нервувала, але в мене була підтримка подруги, яка прийшла зі мною і хвилювання пішло геть. В мене трохи тривожні емоції, хвилююсь що можуть сказати що в мене нічого не вийде. Багато хто мені казав, що я збираю на власні потреби, але тим не менш я дуже рада, що змогла тут побувати, показати свої роботи людям.

Як ти вважаєш, таких заходів, ярмарків повинно бути частіше чи навпаки?

Думаю таких заходів має бути більше, я б і сама кожного дня відвідувала такі ярмарки.

Надихнувшись історією юної майстрині ми також вирішили поспілкуватись ще й з організаторами заходу — Молодіжною радою. Один з предстаників колективу — Артур розповів, що ідея такого проєкту була у тому, щоб надихнутися та допомогти людям зацікавитись подібними активностями, провести час з дітьми за виготовленням годівничок, зібратись у парку, отримати призи за участь у конкурсі.

 

Як у вас виникла ця ідея — «Пташине Бістро»?

Ми шукали способи, щоб допомогти пташкам. Хотіли зробити добру справу і надихнутись для чогось нового, зрозуміти, що це можливо і все, що ми плануємо попереду все можна реалізувати. Саме тому ви зараз бачите цю конструкцію позаду, де видно 8 одиниць годівничок від небайдужих учасників.

Як ви вважаєте, як впливають подібні заходи на громадське життя? Багато хто каже, що такі ярмарки є не на часі, інші навпаки. Що каже на цей випадок Молодіжна рада?

Я думаю це впливає дуже позитивно. Коли ми планували цей захід, ми розраховували на те, що перш за все зацікавляться дітки і розкажуть батькам. Це зможе заохотити їх провести час разом, створити щось нове, відчути що вони власноруч зробили щось корисне для громади і пташок.

Можливо можете анонсувати якісь проєкти, до яких зможуть долучитись вознесенці?

Даючи вам невеличкі спойлери, скажу, що ми плануємо зробити «Zoo бістро» це будуть будиночки вже для котів. Також плануємо зробити благодійний стендап, а 16 квітня організовуємо Великодній благодійний квест. Ми будемо створювати якомога більше заходів які будуть спрямовані на допомогу нашим воїнам. На благодійному стендапі також плануємо організувати збір для ЗСУ.

 

Ось так Вознесенськ продовжує не лише відбудовуватись та розвиватись, а й допомагати воїнам-захисникам, піклуватись про природу та заохочувати громаду до активного суспільного життя.

 

Останні новини