Прокуратура Вознесенська перевіряє діяльність виправних колоній

02.03.2023, 16:54

Державні установи «Вознесенська виправна колонія (№ 72)» та «Арбузинська виправна колонія (№ 83)» належать до установ виконання покарань у видя позбавлення волі середнього рівня безпеки. Ці установи преедбачають відбування покарань чоловіками, які вперше засуджені за вчинення тяжких або особливо тяжких злочинів. Так, Вознесенська виправна колонія утримує 455 в'язнів, а Арбузинська 490 ув'язнених.

Ефективна робота таких установ повинна підтримуватись та контролюватись, а тому заступник керівника Вознесенської окружної прокуратури Євген Калашніков особисто відвідав виправні колонії та провів прийом засуджених, здійснив перевірку їдальні, відділення соціально-психологічної служби, об'єкти нагляду і контролю та забезпечення життєдіяльності установ.

Засуджені чоловіки мали змогу отримати кваліфіковані відповіді та роз'язнення, а серед питань були поширені теми про порядок та умови застосування умовно-дострокового звільнення, можливість служби у Збройних Силах після звільнення з місць позбавлення волі, порядок оскарження стягнень, а також заміна невідбутої частини покарання пом'якшеним.

Під час прийому, пан Калашніков наголосив, що важливим та одним з пріорітетних напрямків дільності прокуратури є контроль та порядок дотримання прав осіб, які є засудженими і перебувають у місцях позбавлення волі, недопущення фактів катування, насилля чи інших видів жорстокого поводження, яке може принижувати гідність особи, а також дотримання права на медичне та соціальне забезпечення ув'язнених.

 

Останні новини