Повернути своїх

11.03.2023, 11:21

10 березня відбулася зустріч представників Консультаційного центру Південного регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з родинами військовослужбовців, які опинилися у полоні або зникли безвісти в результаті бойових дій.

На питання родин військовослужбовців які зникли безвісти внаслідок бойових дій або потрапили в полон відповідали фахівці Консультаційного центру, а також голова Вознесенської райради Спартак Едуардович Гукасян та начальник Вознесенської РВА Сергій Олегович Шурабура.

Консультаційний центр Південного регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими створений з метою налагодження ефективних зв'язків з родинами військовослужбовців, які опинилися у полоні в результаті бойових дій, для забезпечення дотримання їх прав у соціальній, юридичній, психологічній та інших сферах.

Основні вектори роботи центру є такими:

 сприяння налагодженню конструктивних контактів родичів військовополонених з структурами «військової інфраструктури» регіону, представництвами центральних органів влади та органами місцевого самоврядування;

 надання консультації родичам військовополонених у соціальній, юридичній, психологічній сферах;

 організація процесу надання психологічної підтримки родичам військовополонених регіону, в тому числі надання поглибленого адвокатського супроводу широкого профілю з усіх питань родичам військовополонених;

 інформування суспільства про роботу Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими;

 здійснення заходів, спрямованих на забезпечення виконання міжнародно-правових зобов’язань України з питань поводження з військовополоненими на регіональному рівні;

 участь у підготовці і проведенні обмінів військовополонених регіону та сприяння у питаннях пост-реабілітації військовополонених та їх родичів.

Якщо ви або ваші родичі чи близькі бажають отримати інформацію щодо юридичних та процедурних питань, пов’язаних з перебуванням воїна у полоні, державних соціальних зобов’язань, гарантованих у випадку потрапляння в полон, перевірити відомості про статус полоненого чи полоненої у базі даних Національного інформаційного бюро (НІБ) чи отримати психологічну підтримку, звертайтесь до Консультаційного центру у м. Миколаїв.

Приймальня: тел. 0 800 200 202.

Консультації за телефоном — з 10:00 до 16:00.

Запис на прийом — з 9:00 до 17:00.

Адреса Консультаційного центру: місто Миколаїв, вул. Нікольська, 37.

Останні новини