Питання та задачі освітян Вознесенщини

02.03.2023, 17:02

Дистанційна освіта, до якої вдаються навчальні заклади в умовах воєнного стану, дається взнаки. Через те, що навчальні заклади вимушені працювати у режимі онлайн, статистика щодо відвідування уроків знизилась, а відповідні звернення керівників шкіл були передані службі у справах дітей.

Як звітує відділ освіти Бузької сільської ради, 28 лютого 2023 року було проведено колегію за участі керівників освітніх закладів громади та начальником служби у справах дітей Таісії Ясінко.

Серед питань, які потребували розгляду та обговорення було виділено наступні:

  1. Про виконання Програми розвитку освіти Бузької сільської ради на 2021-2025 роки у 2022 році.
  2. Про стан виконавської дисципліни та роботи зі зверненнями громадян у відділі освіти та підпорядкованих закладах освіти за підсумками 2022 року.
  3. Про дотримання законодавства про повну загальну середню освіту у закладах освіти Бузької територіальної громади в частині охоплення навчанням здобувачів освіти.
  4. Про підсумки вивчення стану організації безпечного освітнього середовища дистанційного формату навчання в закладах загальної середньої освіти Бузької сільської ради під час дії правового режиму воєнного стану.
  5. Про впровадження Всекраїнського проєкту «Клас безпеки» на базі освітніх закладів Бузької сільської ради.

Так, Начальник служби у справах дітей Ясінко Таїсія зазначила, що особливий контроль на сьогоднішній день здійснюється над питанням забезпечення права кожної дитини на освіту. Керівники освітніх закладів надавали службі відомості про кожну родину, де дитина була відсутньою на онлайн-уроках більше 10 днів без поважної причини і до кожної такої родини було здійснено візити, згідно яких складені відповідні акти та проведені профілактичні бесіди з батьками.

Головний спеціаліст відділу освіти Анна Курусь у своїй доповіді зазначила, що оцінюючи стан освіти саме на території Бузької сільської ради, усі діти дошкільного та шкільного віку охоплені освітою та долучаються до учбового процесу.

Про підсумки вивчення стану організації безпечного освітнього середовища дистанційного формату навчання в закладах загальної середньої освіти Бузької сільської ради під час дії правового режиму воєнного стану доповіли головний спеціаліст відділу освіти Вікторія Підвисоцька та інженер з охорони праці Наталія Мазур.

Після визначення основних проблем та рпіорітнтних напрямків роботи було визначено ряд завдань, які постали перед працівниками сфери освіти. У підсумку звіту, відділ освіти Бузької сільської ради наголосив, що усі ноебхідні дії, спрямовані над вирішенням поставлених задач і проблем вже виконуються, а можливість оперативного та спільного реагування на виникаючі проблеми дозволяє вчасно приймати міри і покращувати становище освіти у громаді.

 

Варто зазначити, що подібні засідання свідчать не лише про можливість оперативної роботи у галузі освіти нашої громади, а й про ефективну співпрацю усіх служб, що працюють над забезпеченням соціального та правового становища дітей, які отримують освітні послуги.

Останні новини