Освітнє питання: як працюватимуть заклади дошкільної освіти у новому навчальному році?

24.06.2023, 11:30

Станом на 24 червня всі навчальні заклади в громадах Миколаївщини фінансують і утримують за рахунок місцевих бюджетів. Тому в громадах приймають рішення, скільки і які саме заклади зможуть працювати.

У Миколаївській області заклади дошкільної освіти готують до роботи в очному режимі. Відбувається облаштування укриттів, ремонт приміщень. За час дії воєнного стану мережа дошкільних закладів та кількість дітей, які були до них зараховані, скоротилась. Із 544 садочків, в яких перебувало більше 33 тисяч дітей, станом на 24 червня в області існує 510.

У Вознесенському районі Миколаївщини 104 заклади дошкільної освіти. За словами голови Вознесенської районної державної адміністрації Сергія Шурабури, станом на 24 червня на змішаній та дистанційній формі перебуває 44 дитсадки. У закладах відбувається облаштування укриттів.

"Южноукраїнська тергромада розпочала роботу ще у вересні 2022 року, тому у них найкращий показник – відкриті 100 відсотків закладів дошкільної освіти. У Веселинівській територіальній громаді – 74 відсотки, у Вознесенській міській та Доманівській селищній – 55 відсотків. У цих дошкільних навчальних закладах є укриття, здійснені ремонти в підвальних приміщеннях, де діти зараз можуть перебувати", — говорить Сергій Шурабура.

У решті об'єднаних територіальних громад району на облаштування сховищ виділили гроші з бюджетів, каже керівник району.

"Але робота повільна, оскільки ці підвальні приміщення роками ніхто не ремонтував. І вони більше були складські приміщення, ніж бомбосховища. Якщо це невеликі за обсягом роботи, то і батьківські комітети допомагають, а саме шукають спонсорів, і ті донатять на даний заклад. А переважно фінансують місцеві бюджети", — додав голова Вознесенської районної адміністрації

Останні новини