На Вознесенщині слідчі поліції оголосили підозру мешканці Южноукраїнська за підтримку збройної агресію рф проти України

18.09.2023, 17:30

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 64-річна зловмисниця є уродженкою рф та з березня  минулого року на власній сторінці у одній із заборонених соціальних мереж поширювала матеріали, які містили виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф на території України, а також виправдовувала та визнавала правомірним тимчасову окупацію частини території України.

За інформацією правоохоронців, жителька Вознесенського району також визнавала правомірною тимчасову окупацію частини територій України.

Станом на 18 вересня 2023 року жінку підозрюють у виправдовуванні, запереченні збройної агресії Російської Федерації, глорифікації її учасників. Санкція статті передбачає ув'язнення строком до п’яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що це вже не перший зафіксований випадок, коли громадяни використовують заборонені на території України соціальні мережі для поширювання матеріалів, які виправдовують збройну агресію рф проти України. Такі дії в умовах воєнного стану караються законом, тому будьте обачними та фіксуйте подібні порушення, якщо ви стали їх свідками.

Останні новини