Доля чотирилапих у наших руках

13.03.2023, 15:47

Нещодавно ми розповідали вам про повторювані випадки отруєння безпритульних собак у місті, що стало справжнім резонансом, адже до поширення цієї проблеми долучилась і міська влада Вознесенська, розмістивши публікацію на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Сьогодні, 13 березня ми знову зв'язались із волонтерами пункту тимчасової перетримки тварин, щоб дізнатись про те чи змінилась ситуація із безпритульними тваринами у нашій громаді.

Нам розповіли, що за останній час нових випадків отруєння більше не фіксували, проте почастішали випадки збиття тварин на проїжджій частині:

«Лише за останній тиждень зафіксовано три випадки. Одного котика збили на смерть, та двох собак. Одну  тиждень назад, а другу сьогодні. Зараз намагаємося організувати допомогу.»

На сьогоднішній день у пункті перетримки немає вільних місць для перетримки постраждалого собаки, проте небайдужі мешканці міста можуть допомогти прилаштувати тварину. Волонтерами було відкрито збір на лікування та транспорт, долучитись до якого можна на сторінці «Тварини Вознесенськ» у Facebook.

Нагадуємо, про необхідність дотримання правил дорожнього руху та уважність не лише до пішоходів, а й до тварин, які можуть опинитись під колесами транспортного засобу.

Якщо ви стали свідком вбивств або травмувань тварин, фіксуйте факт злочину на камеру. За наявності номеру машин, та доказів злочину необхідно звертатись до поліції, спільно з волонтерами пункту тимчасової перетримки тварин міста.

Останні новини