Документування та розслідування воєнних злочинів триває на Вознесенщині

05.05.2023, 15:11

Під головуванням керівника Вознесенської окружної прокуратури Віти Денисенко відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань координації заходів, спрямованих на документування та розслідування воєнних злочинів, а також інших кримінальних правопорушень, пов’язаних з воєнною агресією російської федерації.

Захід відбувся за участі першого заступники керівника окружної прокуратури, начальників відділів окружної прокуратури, керівників правоохоронних органів району, зокрема поліції та органів безпеки, Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Учасники міжвідомчої робочої групи обговорили проблемні питання в роботі правоохоронних органів району під час виявлення та розслідування кримінальних правопорушень про виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікацію її учасників (ст. 436-2 КК України)та у сфері забезпечення призову та мобілізації. Висловили своє бачення взаємодії та вирішення піднятих питань.

Підводячи підсумки засідання, керівник окружної прокуратури наголосила на необхідності активізації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з військовою агресією російської федерації, та невідкладного вирішення обговорених проблем.

Як результат, учасники міжвідомчої робочої групи на засіданні узгодили ряд першочергових заходів, спрямованих на протидію кримінальним правопорушенням, пов’язаним з військовою агресією російської федерації, на території району.

Останні новини