Cвято любові для дітей ВПО

15.02.2023, 15:45

Війна накладає свій відбиток не лише на матеріальних благах, а й на емоційному стані українців. Шок, страх, гнів – негативні емоції охоплюють людей і найбільше це впливає на тих, чия психіка найбільш вразлива і непідготовлена до стресових ситуацій. Багато дітей зараз покинули свої домівки та вимушено живуть на чужій території. Це, знову ж таки, сприймається як нерозуміння того, чому вони повинні покидати свої іграшки, своє минуле життя. З'явилися тривога, страх, нерозуміння, сум і незнання, як себе поводити. Ті діти, які пережили справжній жах у гарячих точках України потребують особливої уваги та піклування, а головне – більше позитивних емоцій, які зможуть хоча б ненадовго перенести їх у світ безтурботного дитинства без війни, страху та постійних переживань.

14 лютого волонтери Червоного хреста влаштували маленьким переселенцям, що виїхали з гарячих точок, свято на честь дня усіх закоханих для того, щоб вони знову поринули в атмосферу веселощів та дружби та любові. Щоб подарувати малечі справжнє свято, для них запросили аніматора-ведмедика, з кульками у вигляді квітів, а також показали майстер-клас з розпису пряників, який провела майстриня Кудас Тетяна Анатоліївна.

Cвято любові для дітей ВПО

Ми поспілкувались з очільницею товариства Червоного хреста у місті Вознесенськ Оленою Тарнавською, щоб дізнатись більше про важливість подібних заходів:

 Ми вважаємо, що такі заходи дуже поліпшують емоційний стан діток, які є дуже вразливими до навколишніх стресів. На сьогоднішній день, у Вознесенській громаді проживає 6000 сімей ВПО, точну кількість дітей вказати не можемо, але на святі було присутньо 30 діток. Більшість із них переміщені з гарячих прифронтових міст або окупованих територій.

 Також Олена відповіла на питання про заходи, які плануються найближчим часом:

 Менші за обсягом заходи проводимо майже кожну п'ятницю. Спонсором їх є Данський Червоний Хрест. А на 8 березня заплановано більш масові заходи для діток ВПО та жінок ВПО. 21 березня плануємо захід до міжнародного дня Лялькарів (готуємо майстер класс).

Говорити про війну – важливо, але не менш важливо – пам'ятати про тих, хто лише починає формувати свій світогляд, вивчає все навколо і створює майбутню Україну вже зараз. Такі заходи допомагають врятувати психіку маленьких українців від травм та стресу, які їм доводиться переживати і саме про них ми готуватимемо більше новин, щоб такі свята стали гарною традицією у кожній громаді.

Останні новини