Будь помітним!

04.03.2023, 13:13

Безпека на дорогах  це актуальне питання, яке особливо важливе для українців зараз, за умови недостатнього вуличного освітлення. Як відомо, на сьогоднішній день на вулицях громади вже почали вмикати освітлення, проте через довгу перерву у роботі системи, залишаються ділянки де світло досі не працює. Саме тому, важливо дбати про безпеку не лише водіям, а й пішоходам, які є такими ж учасниками дорожнього руху.

Відтак, 1 березня 2023 року у нашій громаді стартувала акція «Будь помітним», мета якої  підвищення безпекової культури та акценту уваги на важливість дотримання правил дорожнього руху пішоходами.

Першим закладом, де розпочались заходи в рамках акції стала Новогригорівська гімназія, де поліцейським офіцером громади Віктором Лященко було проведено спеціальну лекцію на тему безпеки руху, а також для молодих матусь та дітей було організовано роздачі флікерів (світловідбиваючих елементів), завдяки яким водії зможуть вчасно побачити пішохода у темну пору доби.

25-30 метрів — це відстань, за якої пішохід видимий для водія автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар. За наявності флікерів на одязі, людину видно за 130-150 метрів. Тому дуже важливо носити світловідбиваючі елементи.

 

Міська влада Вознесенська повідомляє, що подібні заходи пройдуть по всій громаді, а отже маємо надію, що громадяни стануть уважнішими на дорогах і не нехтуватимуть своєю безпекою на дорогах у вечірній час.

 

Останні новини