Безпечне бджільництво

24.02.2023, 14:13

21 лютого, Вознесенською адміністрацією була проведена онлайн-нарада з представниками Вознесенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, спеціалістами державних установ ветеринарної медицини, пасічниками і головами територіальних громад щодо дотримання законодавства в галузі бджільництва та в частині використання  засобів захисту рослин.

Присутніх ознайомили з правилами необхідної реєстрації пасік та порядком отримання документів, а також провели інформування щодо основних алгоритмів допомоги бджолиним сім?ям, які постраждали від отруєння та методи попередження отруєння бджіл засобами захисту рослин.

Вже сьогодні, Бузький старостинський округ на офіційній сторінці у Facebook повідомив про проведення онлайн-формуму на тему «Заходи профілактики отруєння бджіл. Алгоритм дій при отруєнні бджіл засобами захисту рослин.», до участі у якому запрошено усіх пасічників та землеробів, які здійснюють діяльність на території громади.

Захід відбудеться у форматі прямої трансляції на YouTube 2 березня 2023 року о 14:00

Реєстрація учасників відбувається шляхом заповнення необхідної форми за посиланням: https://forms.dle/MMEky1r3qCs4jNc1A до 18:00 28 лютого 2023 року

Спікерами форуму стануть перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, заступник директора департаменту — начальник управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Олена Дадус, представники Держпродспоживслуби.

Там же можна задати свої питання, які будуть обговорені на форумі у прямому ефірі.

Запрошуємо усіх аграріїв та пасічників долучитись до обговорення та обговорити важливі питання на форумі, представляючи нашу територіальну громаду!

 

Останні новини