21 лютого — День без обмежень електроенергії

18.02.2023, 13:11

Визначення граничних лімітів споживання встановлюються виходячи з тих обсягів споживання, які встановлюють користувачі. Саме тому, по всій Україні проводять планові дні замірів споживання електроенергії, щоб правильно розподілити ліміти та забезпечити нормальне функціонування кожного регіону, а також затвердити графіки відключень за потреби.

Минулий раз заміри на Миколаївщині було проведено у жовтні 2022 року перед початком опалювального сезону, що, звісно становить певну різницю на сьогоднішній день.

Миколаївобленерго анонсувало день замірів споживання електроенергії на вівторок 21 лютого, отже саме в цей день кожен житель області зможе користуватись усіма електроприладами без економії електроенергії, як у мирний день.

Додадково зазначається, що у разі ракетної атаки ворога чи інших причин, які створять значний дефіцит у енергосистемі та унеможливлять проведення замірів, цей день буде перенесено на іншу дату, про що буде повідомлено окремо.

Нагадаємо, що Укренерго повідомляє, що дефіцит потужності на сьогоднішній день відсутній увесь тиждень усюди, окрім Одеської області, але якщо він зявиться, в окремих регіонах знову будуть застосовані графіки погодинних відключень.

Останні новини