Вознесенське лісове господарство стало філією Південного лісового офісу єдиного державного підприємства "Ліси України"

13.04.2023, 16:00

З початку 2023 року триває реформування лісової галузі та створення єдиного державного підприємства "Ліси України". Миколаївщина належить до Південного лісового офісу. Чотири лісгоспи області стали філіями: Баштанське, Вознесенське, Миколаївське і Врадіївське лісництва.

За словами Болоховця, з 24 обласних управлінь держлісагентств утворено дев'ять регіональних офісів. Одним із них є Південний лісовий офіс, який об’єднує Миколаївську, Херсонську та Одеську області.

"По Південному офісу цієї весни висаджено 123 гектарів нових лісів. Почали поступово вирівнюватись зарплати між регіонами. З'явилася можливість перерозподілу коштів"

Провідний інженер лісового господарства Південного лісового офісу Євген Валковський пояснює розподіл лісгоспів та утворення філій Південного лісового офісу: 

"По Миколаївській області чотири лісгоспи стали філіями. Це Баштанське, Вознесенське, Миколаївське і Врадіївське лісництва із загальною площею 84 тисяч гектарів. І надалі ліси залишаються державними, ніхто їх не приватизує"

Втім, акцентуючи увагу саме на Вознесенському лісгоспі, ситуацію коментує директор філії "Вознесенське лісове господарство" Олександр Чікачов

"Вознесенське лісове господарство" займає Вознесенський район і частину Первомайського, колишнього Арбузинського району.

Пан Олександр розповідає, що проблемним для господарства залишається питання гасіння пожеж та забезпечення паливно-мастильними матеріалами. Цього року довелось звернутись до громад з проханням виділити лісгоспу паливно-мастильний матеріал. Нагальне питання — висівання лісового насіння, щоб виріс посадковий матеріал на осінь. Проте є і позитивні зрушення — у ліспоспі з утворенням філії збільшилась кількість робочих місц та зросла заробітня плата, а отже попит на працівників зростає.

"Ми зараз набираємо на роботу працівників на лісопожежну станцію, які займатимуться моніторингом та гасінням пожеж. Станом на 4 квітня у нас було 82 працівники, а зараз уже 102. Штатний розпис подали на 150 осіб. Весною ми посадили 23 га — це 85 тисяч сіянців, а план на осінь — 450 га. В коробах ми висіяли насіння сосни, плануємо вирости 200 тисяч сосни кримської, вкінці квітня ще висадити акацію. Плануємо ще два гектари розсадника посадити. Ми зібрали три тонни шишки, переробили і вийшло 50 кг насіння. В порівнянні з 2021 роком вдвічі збільшили насінний матеріал".

 

Останні новини