У столиці відбувся Саміт міст та регіонів в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

21.04.2023, 15:41

20 квітня у столиці відбувся Саміт міст та регіонів в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, організований спільно з Міністерством закордонних справ України.
Захід Конгресу, який об’єднав понад 250 представників муніципалітетів з понад 50 країн світу, дав можливість українським громадам та регіонам знайти нових партнерів.

Президент України Володимир Зеленський під час Міжнародного саміту звернувся до представників міжнародної спільноти і запросив вже зараз будувати прямі зв’язки з Конгресом місцевих та регіональних влад і, відповідно, за допомогою Конгресу — з українськими громадами, щоб якнайшвидше почати спільні дії, спільно будувати нову систему захисту життя людей.

В результаті саміту, Україна та Європейський Союз підписали Угоду щодо участі України в Механізмі цивільного захисту Союзу, а також 11 підписаних документів про співпрацю з різними регіонами країни. 

До прикладу: Херсонщина заручилася точковою підтримкою Королівства Нідерланди.

Миколаївщина — Польщі.

Одещина — одночасно підтримкою і Польщі, і Франції.

Договори про співробітництво підписали напряму і мери міст.

Наші партнери з Естонії разом з секретаркою Вознесенської міської ради Вікторією Бальцер також взяли участь у Саміті, про що повідомляє міська рада Вознесенська на своїй сторінці у Facebook.

Останні новини