У селі Ракове відкрито модульний пункт здоров’я

07.07.2023, 13:15

 

У селі Ракове відкрито модульний пункт здоров’я за підтримки гуманітарної організації Save the Children in Ukraine.

 Під час бойових дій у березні 2022 року пункт здоров’я в селі Раково був критично пошкоджений в результаті влучання ворожої артилерії та вибухових хвиль. Згодом будівлю було визнано непридатною за санітарними та технічними вимогами, і вона підлягає знесенню. Медичний персонал весь цей час тимчасово працював в інших підрозділах КП “КНП Вознесенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”, а жителі отримували медичні послуги у інших амбулаторіях Центру.

 На території зруйнованої російськими снарядами будівлі встановили модульний пункт здоров?я. Це тимчасове рішення, поки повноцінний пункт здоров'я не буде відновлений на тому самому місці.

Відкриття пункту відвідали міський голова Євгеній Величко та представники організації Save the Children in Ukraine.

"Ми щиро вдячні за таку важливу та необхідну підтримку нашої громади, за вагомий внесок у підтримку медичної галузі та забезпечення доступу жителів сіл до медичних послуг."

 Модульний пункт відповідає принципам енергоефективності та компактності. Будівля забезпечена утепленням та сучасним обладнанням, включаючи освітлення, опалення, кондиціонування, водопостачання та водовідведення. Всі кімнати відповідають вимогам для осіб з інвалідністю. 
Модульний пункт обладнаний меблями, бойлером, генератором, кондиціонером, сантехнікою та всім необхідним для надання якісних медичних послуг мешканцям села. 

Останні новини