Володимир Зеленський на зустрічі з главою NASA заявив про плани України знову стати космічною державою

01.09.2021, 10:00
Фото з відкритих джерел

У ході зустрічі Зеленський зазначив, що Україна зацікавлена у відродженні науково-технічного потенціалу та розглядає співпрацю з NASA як важливий компонент розвитку вітчизняної космічної галузі.

"Україна повинна знову стати космічною державою. Дослідження і використання космічного простору в мирних цілях - важливий компонент партнерства між Україною і США ", - підкреслив президент України.

Згідно з повідомленням прес-служби глави держави, під час зустрічей сторони обговорили перспективи участі українських підприємств у проекті "Антарес", програмою дослідження Місяця "Артеміда", а також проекти, до яких Україна може приєднатися зі своїми унікальними космічними технологіями.

У свою чергу на сайті NASA наведено коротку заяву глави відомства за підсумками зустрічі з президентом України.

"Для мене було честю зустрітися сьогодні вранці з президентом України Володимиром Зеленським. Ми обговорили нашу нову прихильність партнерству в космосі, нашу спільну зацікавленість в дослідженнях і відкриттях, а також важливість міжнародного співробітництва для досягнення загальних цілей в космосі ", - йдеться в заяві глави NASA Білла Нельсона.

Останні новини