В Україну йде нова хвиля потепління: синоптик попередила про нетипову температуру

08.02.2022, 11:45
Фото: from-ua.com

До кінця тижня в Україні збережеться тепла погода. Найближчими днями в країну прийде нова хвиля тепла, але будуть дощі, місцями - зі снігом. Однак на вихідних опади припиняться, нічні морози трохи посиляться, проте вдень буде тепло завдяки сонцю.

Про це розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха, передає "Обозреватель".

За словами синоптика, в середу, 9 лютого, в Україні очікується чергова хвиля потепління. На заході та півдні країни стовпчик термометра в денні години може піднятися до +9°.

"Це, звичайно, вище норми, дещо нетипова температура, але поки будь-яких аномалій не спостерігаємо", - говорить синоптик.

Вона додала, що над Україною буде знаходитися поле зниженого тиску, погода буде досить похмурою і вологою. Так, 9 і 10 лютого в північних, східних, а в середу і в західних областях переважатиме мокрий сніг.  Протягом тижня може посилюватися вітер, але в межах норми, "не більше першого рівня", – попередила синоптик.

У п'ятницю, 11 лютого, із заходу в Україну прийде потужний антициклон, який принесе потепління.

"Є тенденція до того, що в кінці тижня, починаючи з п'ятниці, опадів ставатиме менше, і на нашу територію пошириться поле високого тиску", - розповіла фахівець.

Так, за її прогнозом, на вихідних в Україні переважатиме погода без опадів, очікується більше сонячних прояснень. При цьому вночі повернуться невеликий "мінус", але вдень буде стабільний "плюс" за рахунок сонця.

 

 
Останні новини