"Укргазбанк" відзвітував про рекордний прибуток у 2,7 мільярда

15.11.2021, 12:45
Фото з відкритих джерел

Упродовж січня-жовтня державний "Укргазбанк" заробив найбільший за всю свою історію чистий прибуток – 2,7 млрд грн, що майже в 4 рази більше, ніж за аналогічний період торік (994 млн грн).

Про це повідомляє пресслужба банку.

"Не секрет, що робота "Укргазбанку" не завжди була такою успішною. У 2014 році банк отримав один із найбільших збитків у 3,4 млрд грн. І тоді перед новим менеджментом постало питання не розвитку банку, а взагалі його подальшого існування. З 2015 року і почалася нова історія Банку – якісної трансформації із збиткового тягаря для держави у прибутковий та перспективний актив для інвестування", – прокоментував голова правління "Укргазбанку" Андрій Кравець.

Зазначається, що рекордний прибуток – результат роботи банку над покращенням ефективності діяльності і зокрема за рахунок оптимізації структури валюти балансу.

"Нам вдалося розширити чисту процентну маржу шляхом зменшення вартості ресурсів та зміни структури процентних активів", – йдеться у повідомленні.

В "Укргазбанку" додали, що цьогоріч зосередилися на проєктах сталого розвитку – з підвищення енергоефективності (зокрема у транспортній галузі), відновлюваної енергетики, екологічного будівництва, системи акумулювання та зберігання енергії, утилізації відходів, підвищення ефективності використання водних ресурсів та підтримці медицини.

"Ми й надалі працюватимемо у напрямі підвищення операційної ефективності як за рахунок покращення структури балансу, так і за рахунок підвищення транзакційної активності наших клієнтів. Тут, звісно, допоможуть нові сервіси, над якими ми вже активно працюємо", – підсумували в банку.

Нагадаємо, АБ "Укргазбанк" створений у 1993 році. Держава в особі Мінфіну має 94,94% акцій фінустанови.

Згідно з даними Національного банку України, на 1 вересня 2021 року Укргазбанк за розміром загальних активів займав 5 місце (124,42 млрд грн) серед 72 банків, що діяли в країні.

 

Останні новини